Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
En sammanfatting från föräldramötet
2018-03-28 20:51

God kväll och kul att så många föräldrar kunde dyka upp.


Mats Vennberg från SISU kom och hade en lite presentation om hur viktiga ni föräldrar är i era barns idrottande. För efter flera års studier och fakta så slutar många barn och ungdomar med antingen lagidrott eller individuell idrott från 11 års ålder. Aldrig tidigare har så många barn slutat med sitt idrottande i så tidig ålder. Han fortsatte sedan att ta upp hur viktigt det är att man håller på med flera idrotter och får en allsidig träning så länge som möjligt. Vi ska fortsätta vlija vinna men vi bör se över hur vi ser på sättet vi vill vinna. Barnen är ju främst med för att dom tycker det är roligt och sedan vill alla olika mycket. Både barn och föräldrar. Viktigt är att inte agera coach som förälder låta barnen lyssna till tränarna.

Som avslutning så tog han upp ett antal frågor som diskuterades i grupper vid varje bord. Allt från hur man kan vara en stöttande förälder så att barnen tycker det är roligt till hur man kan hjälpa till att få goda vanor, passa tider samt hur viktigt ni föräldrar kan vara att underlätta för oss tränare i våra roller, allt från tvättscheman, administrativa uppgifter till ordna cuper och andra roliga aktiviteter runt laget och era barn. Ju fler som är delaktiga i våra barns aktiviteter så får vi kul tillsammans. Vi tränare lägger otroligt många timmar på planera träningar och matcher och vill ha er hjälp med övriga uppgifter runt laget. :-)


Sedan tog vi ledare över och presenterade de nya spelformerna som träder i kraft redan i år. Efter avslutad säsong kommer det att utvärderas och arbetet kommer att fortsätta med att försöka skapa nya sätt att behålla våra barn inom idrotten vilket är grunden till att dessa nya spelformer tagits fram. Sedan har alla förbund krav att ta fram en åtgärdsplan för att bibehålla det statliga stödet till idrotten.


 • Träningstider Tis-Tors 18.30-20.00 samt Fre 16.00-17.00 När Sturevallen släpps för spel. I övrigt tränar vi samma tider på Ekbacken fram tills bokningsmötet 12 april.
 • Nytt för i år, ombyte på plats 30 minuter innan tisdagar och torsdagar. Ombyte hemma för dom som inte hinner på fredagarna. Minst 1 ledare kommer att finnas på plats för att låsa upp omklädningsrum
 • Finns det föräldrar som vill hjälpa till på träning är det bara att höra av sig till oss. Ni behöver inte kunna fotboll och ni kan hjälpa till att plocka fram bollar och koner mm. Vi hjälper er.
 • Spelet kommer att vara i focus detta år. Försvarsspel, anfallsspel och omställning mm. Naturligtvis jobbar vi även vidare med inviduell teknik.
 • Individanpassade träningar kommer vi att ha men inte hela tiden. Vi kommer att ha varierade träningar och grupper för att alla ska få den stimulans och utmaning som alla behöver. Individen i focus.
 • Vi kommer att ha utvecklingssamtal med era barn och ha teori i spelet samt om hur man ska agera som lagspelare och respektera varandras olikheter.


 • Matchspel 2 lag är anmälda till seriespel. Vi tog beslutet att anmäla 2 lag men efter diskussion med föräldrarna så ska vi försöka anmäla ett 3:e lag eller om vi inte kan få hjälpa till med spelare till P05. Vi kollar alternativen och återkommer inom kort. Antingen försöker vi anmäla 1 lag till men då behöver vi få hjälp av er föräldrar vid matcher som får rycka in och leda lagen. Stefan kollar med förbundet och Björn lyssnar med P05 om samarbete
 • Matcher kommer att vi försöka boka söndagar kl 17.00
 • 10 spelare tas ut till match enligt de nya spelformerna vilket betyder att 10-13 spelare kan stå över men vi tittar som sagt över om vi kan minimera detta antingen med sammarbete eller med att anmäla 1 lag till.


 • Vi har anmält oss till Dalecarlia cup som spelas den 28/6-1/7

Vi har anmält 2 lag i dagsläget och kommer att inom kort att gå ut med intresseanmälan på hur många som vill följa med. Deltagaravgiften är 1300 kr

Under cupen kommer vi inte spela med bara 10 spelare då kan vi behöva gå runt på flera spelare för att orka hela cupen.

Vi ser över om vi kan ta en del från lagkassan för att minska kostnaden men då behöver vi göra aktiviteter som drar in pengar till lagkassan. Det diskuterades att man kan köpa sig fri från försäljning. Föräldrargruppen tar på sig att se över rutinerna. Ambitionen är att alla försöker sälja så gott man kan. Därefter kan man köpa sig fri.


 • 1 maj är vi anmälda till träningscupen i Västerås. 2 lag är anmälda och varje lag kommer spela 3 matcher var. Denna dag kommer alla få speltid men vi tar endast ut 10 spelare till match men alla kommer att få spela matcher denna dag. Fördelningen av speltid och antal matcher får vi se över hur många som kan vara med helt enkelt men vi försöker vara så rättvisa som möjligt.

Föräldragruppen som idag består av Sofia Lööw och Linda Hietanen vill få in fler. Sussie Svensson amälde sitt intresse och blir med i Föräldragruppen. Dom vill gärna se om några fler vill hjälpa till.

I dagsläget finns det ca 20000kr i lagkassan.


Då alla inte kan följa med på cupen så efterfrågades att pengar från lagkassan ska gå till nåt som alla kan ta del av vilket är ett klokt beslut.


Johan Svensson har gett oss 30 st träningströjor som vi kan dela ut till våra killar. Dock är vi som sagt några fler så vi ska försöka få tag i fler tröjor så alla kan få varsin. Sussie Svensson tog på sig att kolla upp detta. Träningströjor kommer att delas ut senare under säsongen när vi kommit igång ordentligt.


 • Matchvärdar och Kioskansvariga togs upp och en lista kommer att tas fram. Matchvärdsdokumentet kommer att finnas tillgänglig på Sturevallen.
 • Domare är viktiga för föreningen. Inga domare inga matcher och vi måste vara stöttande då det är barn som dömer våra matcher. Alla är där för att lära sig.
 • Kiosken vid A-laget ska bemannas även i år. 19/5 är det våran tur och i samband med detta kommer vi att ha teori och sedan titta på matchen gemensamt efteråt. Alla är välkomna så vi vill se föräldrar komma och se vårat A-lag. Nytt för i år är att alla lagen kommer få en del av försäljningen vilket är en morot till att hjälpa till. Samma upplägg som vid innebandyn. För övrigt så har vi ledare satt krav på att A-laget kan komma och hjälpa till vid våra träningar. Till detta behöver vi engagemang från båda håll för att det ska fungera. Detta glömde vi ta upp på mötet.
 • Inga overaller kommer att beställas i år
 • Övriga frågor som togs upp var Södradagen som kommer att anordnas, datum är inte spikat. Alla lag kommer att beröras.
 • Inga Södrahäften i år ( Vi säljer iställer Ravelli)
 • Vi diskuterade hur vi tränare kan få hjälp av er föräldrar vid matcher samt träning. Det kan ju bli helger som vi kanske är sjuka och inte kan och vi vill få in namn på föräldrar som kan tänkas att hjälpa till vid match och träning. Vi kommer att ge allt stöd och hjälp till den förälder som hjälper till. Ni behöver inte kunna fotboll för att hjälpa till.
 • Föräldrargruppen tar på sig ansvaret att skicka in domarkvitton och ta beslut om försäljningar. De stöttar oss i cuper och annat runt laget. Mer föräldrar är välkomna att hjälpa till.

Som avslutning ser vi fram emot att få ta oss an era barn och följa deras utveckling och ha ett roligt fotbollsår

Hör av er ifall jag glömt att ta upp nåt vi prata om på mötet


På återseende :-)Nyhetsarkiv
Helgens matcher 2019-04-12 18:48
Dalecarlia Cup2019-02-12 19:49
Lambi-leverans 15/52018-05-07 13:21
Leverans Lambi2018-05-03 11:23
Betalning Dalecarlia2018-05-02 21:08
Lambi-försäljning2018-04-25 17:46
Spelare rekord!2018-04-17 20:12
Träningsbollen 1 maj2018-03-07 07:32
Inställd Träning2017-12-11 16:02
SISU-UTBILDNING 25/42017-04-11 11:29
Sommaruppehåll 2016-06-11 08:12
Lithellscupen 11/62016-06-06 12:42
Matchrapport från Meken2016-05-15 19:10
Inställd träning!2015-06-14 20:48
Fikaschema våren 20152015-06-14 20:45
 
Svenska Spel
BingoLotto
Facebook