Arboga Södra IF - Garphyttans IF
2017-10-03 20:24
(Klicka på tabellen så syns den bättre)

Resultat: 5-1 (4-1)
Målgörare: Mikaela Eklund 3, Sabina Grabus 2

En riktigt bra avslutningsmatch för Södras damer mot gästande Garphyttan. Södras damer tar kommandot direkt från start och visar vart skåpet ska stå. Redan i 4:e minuten får Mickis ett framspel från Alva från vänsterkanten, Mickis tar sig förbi ytterbacken och trycker med vänsterdojjan bollen upp i nättaket. Alva kommer också till ett bra läge, gör mål men tyvärr är det avblåst för offside. Sabbe har ett riktigt bra läge men lyckas inte klämma in bollen förens i 11:e minuten. Mickis lägger en boll bakom bakclinjen som man tror målvakten ska hinna ut och ta, men Sabbe är snabb och får dit en tå, rundar målvakten och gör mål. Vi lägger många fina bollar på forwards vilket resulterar i flera fina chanser och i 20:e minuten kommer ytterligare ett framspel från Mickis som Sabbe tar reda på och sätter bollen efter backen i målets vänstra hörn. Det tar inte mer än 10 minuter till så kommer Mickis fri och placerar bollen lugnt i vänstra hörnet. 4-0 ledning till södra efter 30 minuter spelade. Garphyttans målvakt skadar sig med 10 minuter kvar i första halvlek. Södra tappar en aning i slutet på andra halvlek. Garphyttan får till en högboll (på övertid) som sakta studsar in i mål och vi går till halvtidsvila med ledning 4-1.

Det blir en seg och långdragen andra halvlek då Södras damer spelar ner sig lite. Mer pingpong och flertalet felpass. Dock slutar vi inte kriga utan får till några heta chanser. Betty kör 110% i sina frilägen, tyvärr inga mål men två rejäla smällar som vi hoppas hon klarade sig bra från. I 59:e minuten krigar sig Mickis fram, hon kommer aning långt ut till vänster om målet men lyckas på nått vis göra mål från en riktigt snäv vinkel. Matchen slutar 5-1 till södra!

En riktigt bra match från våra forwards. Men vi får inte glömma det jobb och slit spelarna på mittfältet gör och även ytterkanterna som drar ut och gör det möjligt att spela fram på forwards. Backlinjen känns stabil och lugn. Bra kantbyten i backlinjen och blir det trångt löser vid det med tre korta och en längre och byter kant. Bra snack och en riktig kämpaglöd!!! 

Vi avslutade i södrastugan med hamburgare, dricka och bulle. Tack för denna säsong allihop! Nu blir det lite latjoträningar framöver och varva ner efter säsongen.

Segern resulterade i en 4:e plats för Arboga Södras damer i år. Woop!

Gideonsbergs IF 2 - Arboga Södra IF
2017-09-29 10:37
Resultat: 2-3 (1-2)
Målgörare: Mikaela Eklund 3

Sista bortamatchen för i år spelades mot Gideonsberg. En otroligt blöt och lerig plan vilket i sin tur gjorde det svårt att rulla boll, men södras damer hanterar det leriga underlaget bra ändå. Första halvlek äger södra det mesta av spelet och kommer till många bra avslut. Södra tar ledningen efter 13 minuter av Mickis. Vi spelar in bra bollar bakom backlinjen och får in fina inlägg från kanterna och Mickis rinner igenom och gör 0-2 i 34:e minuten. Innan halvtidsvila får Gideonsberg en hörna och kör en kortvariant som vi inte riktigt är med på, mål på den och vi går till halvtidsvila med 1-2.

I andra halvlek har södra kommandot den första delen och vi får in ett välförtjänt mål, 1-3, återigen av Mickis. Mot slutet tar Gideonsberg över aningen och det blir riktigt spännande när de gör 2-3 i den 84:e minuten. Södra lyckas ändå hålla undan och tar hem en rättvis seger!

Att sätta Mickis på topp verkar vara ett vinnande koncept :)

Sista matchen för i år spelas på Ekbacken på söndag kl.13, då vi tar emot Garphyttan. Hoppas vi ses där och hejar södras damer fram till en seger!

Arboga Södra IF - Scandinavian FC Örebro
2017-09-23 09:50
Resultat: 3-1 (1-1)
Målgörare: Malin Springfeldt, Sabina Grabus & Emelie Wieweg 

Matchen mot Scandinavian FC Örebro spelades i tisdags hemma på Ekbacken. Ett aningen segstartat Södra men som rycker upp sig och tar tag i matchen och vi spelar väldigt fin fotboll. Vi rullar boll bra till varandra och vi kommer till flera chanser framför mål. I 26:e minuten tar södra ledningen av Springfeldt.. men sen lyckas Scandinavia få in ett mål precis innan halvtid, 1-1.

Vår målvakt Wallen skadar sig och Springfeldt tar en för laget och hoppar in som målvakt i andra halvlek. Inte så mycket action för hennes del men hon står rätt i målet och håller nollan. Vi hoppas Wallen kryar på foten så att vi snart har dig tillbaka i målet igen!

I början på andra halvlek klämmer Grabus in 2-1 till Södra och några minuter senare gör Emelie sitt första mål i södratröjan, wohow. 3-1 håller sig matchen ut och vi vinner rättvist. Spelarglädje och en riktig kämpaglöd för varandra speglar denna match!

Fanny Jersby som kommit tillbaka efter knäskada skadar sig under matchen, riktigt tråkigt tycker vi och alla skickar Krya-på-kramar till dig!!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Arboga Södra IF, 18/09 22:07 
Arboga Södra IF, 29/08 20:51 
Arboga Södra IF, 06/06 22:07 
Arboga Södra IF, 28/05 02:41 
Arboga Södra IF, 08/05 10:35 
Arboga Södra IF, 02/05 14:42 
 
Sponsorer
Svenska Spel
BingoLotto
Facebook