Arboga Södra IF F-03/04
 
Info ang zonläger 16-17 okt
2017-10-10 08:39
Sent igår fick jag mail från VFF ang lagindelningarna inför matcherna den 16 och 17 okt. Jag lägger ut texten som Tom mailade till mig igår. Men jag vill påpeka att jag frågade extra om omklädningsrum och toaletter och det ska finnas tillgängligt. Men det kanske är enklare om ni byter om hemma. Tänk på att det med stor sannolikhet är kallt och ni kommer få sitta och titta på en match så ta med varma kläder. Gärna tjock jacka och mössa/vantar. Jag tar med filtar tills på måndagen när jag är där.
Jag avslutar mailet med vilken dag och match resp tjej ska spela. Jag lägger även upp den excelen här under dokument.

Plats är Solid Park. Matchstart för match 1 och 3 är 18:00 och för match 2 och 4 är 19:30. Matcherna spelas 3x25 minuter. Enligt de anmälningar som nu finns så kommer det att vara ca 13-15 spelare per lag.

Se längst ut till höger i bifogad fil under rubriken Deltagande  VL-1, där det står om de spelar dag 1 eller 2 och om det är match 1, 2, 3 eller 4. Där match 1 och 2 är på måndagen den 16/10 och match 3 och 4 är på tisdagen den 17/10. Genom att beskriva det som 1:1, då är det dag 1 och match 1. Följaktligen så är 2:4 dag 2 och match nr 4.

Alla som spelar dag 1 kallas till 17:20 den 16/10. Samling i spelaringången.

Alla som spelar dag 2 kallas till 17:20 den 17/10. Samling i spelaringången.

Vid ankomst sker en gemensam information om matcherna och spelarna får veta vilket lag de spelar i. Därefter förbereder sig de lag som spelar match först med uppvärmning. De andra sätter sig på läktaren och ser på i väntan på deras tur.

Alla ska ha fotbollsutrustning och underlaget är konstgräs. Kom ombytta, men fotbollsskor kan sättas på inför uppvärmningen. Glöm inte vattenflaskan. Anpassa kläderna efter vädret. Ta gärna med ett mellis.

En T-shirt lånas ut av VFF som matchtröja. Underställströja rekommenderas.

Förhoppningen är att alla spelare ska få mycket matchtid och att delvis få spela på sin position. Det kommer att vara en coach från VFF till varje lag som hjälper till inför och under matcherna.

Vid förhinder kontaktas det egna klubblagets ledare som sedan sköter kontakten med VFF:s representant Tom Velander.

 

Under matcherna så kommer representanter från VFF att studera spelarna inför nästa års länslagsuttagningar. Ingen uttagning sker efter dessa matcher, utan ytterligare läger kommer att hållas i början av 2018.


Ronja måndag första matchen

Hollie tisdag  första matchen

Maja måndag första matchen

Linnea måndag andra matchen

Alva H måndag första matchen

Stina tisdag första matchen

Emma måndag andra matchen

Elvira tisdag första matchen

Elise tisdag första matchen

Alva E måndag första matchen


Det kommer finnas Södraledare där båda dagarna. Vi kan prata på träningen imorrn om vi ska åka ihop eller inte och vilken tid vi i så fall samlas. Men det viktiga är att oberoende om ni spelar första eller andra matchen för kvällen så ska ni vara där 17.20 för info.


mvh

TobbeKompl info till Helgen + Insamling Matchkläder..
2017-10-05 07:41

Vi samlas den 6/10 kl 18.00 vid Södrastugan. Ta med sängkläder, duschgrejor och kläder för lättare utomhusaktivitet!
Tjejerna kommer att få middag på kvällen, godis samt frukost lördag morgon!


Kostnad 100kr, betalas kontant eller via swish till nr 070-3977560, glöm inte att ange barnets namn.

Lördag morgon tar vi Tåget till Västerås, så kl 09:30 behöver vi föräldrar komma till Södra stugan och hämta upp all packning och hjälpa oss att transportera tjejerna till Tågstationen, Tåget går 10:07. Så vi behöver inga bilar till Västerås.

Föräldrar som har anmält sig till städning är Alva E, Vilma, Joline, det tackar vi för.

Vi kommer ta Tåget hem ifrån Västerås vid 15:25, så vi är på station igen runt 16:00.

Vi kommer att ta pengar ifrån Lagkassan till Prison Island, Tågbiljetter och Lunchen, så det enda som tjejerna behöver pengar till är fika pengar på Prison Island om man vill köpa något.

Sen behöver vi få in matchkläder, detta lämnas helst in på Onsdag den 11/10 då vi kommer att köra en sista lättare träning. Är man inte med på träningen så får man försöka se till att få dit kläderna på nått sett. Det skall vara Adidas Shorts, Strumpor och Matchtröja, saknas något av dessa så kommer ni bli ersättnings skyldiga, detta pga att det har försvunnit så mycket kläder i föreningen.

Under fredag kvällen kommer vi ledare hålla en liten kortare information om Vinterträning, Våra tankar kring kommande säsong mm för tjejerna.

Välkomna önskar Ledarna och Lägerfarsorna!

Gideonsberg - Arboga Södra 2-1
2017-10-01 14:46
Vi lämnade ett Arboga i strålande höstsol när vi skulle åka och spela säsongens sista match, men när vi landade i V-ås så var det igenmulet och gråkallt.
Efter en superträning i onsdags var vi spända att se om vi kunde få med oss spelet vi har i oss på match oxå. Vi känns taggade inför matchen, revanschsugna efter plumpen mot gif hemma i våras. Vi pratar mycket om fokus och att agera. När vi agerar så är vi bra. När vi blir passiva....är vi inte bra.
Domaren blåser igång matchen på ett ganska blött Önsta IP.......men vi är inte med från start idag. Vi är inte där! Iofs så skapar inte gif några målchanser. Men vi är inte på tå och förlorar varende duell första halvlek. När vi väl får tag på bollen så slår vi den ofta rakt till en ljusblå och vi får jaga igen. Massor med felbeslut gör att vi får springa enormt mycket, vi har korta, korta byten och det känns som ingen vill vara på planen. Dock skapar vi ett jätteläge att ta ledningen när bollen går från vänsterkanten över till höger där Malin spungit sig fri perfekt. Tyvärr går skottet utanför, men matchens klart bästa chans. Sen när vi börjar komma något sånär in i matchen och hitter lite mer rätt, så får gif ett riktigt "skitmål" efter 35 min och av bara farten så kommer ett till med 10 sekunder kvar av första......SUUUUURT. Halvtid och 2-0 ljusblått.
I paus är det knäpptyst i vårt bås. Det är som att alla känner att det här inte är bra nog. Vi ger bort 40 min fotboll.
Vi pratar igenom några saker utifrån matchen som den är, men 95% är fokus. Vi är inte där mentalt, vi var inte förberedda för match idag. Vi vill inte ha bollen och känns förvånade!? och rädda varje gång den kommer i närheten av oss.
Vi knögglar ihop första halvlek och slänger den i papperskorgen och lovar varann att gå ut och spela fotboll i andra halvlek. Nu jäklar ska vi visa att vi är ett bra fotbollslag. Vi ska passa gula, vi ska tacklas rejält och vi ska utnyttja gifs 3-5-2 och komma runt bakom deras backlinje.
Andra drar igång och vi är mer på tå, men fortfarande kan vi ganska oprovocerade slå en passning rakt på en ljusblå. Vi trycker på vikten av att få deras backar att vända på sig och springa hemåt. Dvs komma in bakom dom. Och vi har betstämt oss. Vi ska visa vad vi kan!! Och efter ca 10-12 min i andra tar vi över mer och mer. Vi vinner närkamper. Vi vågar hålla i bollen lite. Vi byter kant och vi gör varandra bra, hela tiden! Vi agerar! I 57 min kommer reduceringen av Linnea på ett fint skott utifrån. Resten av matchen är gulsvart. Nu är det  tryck i sakerna vi gör. Vi gör det ordentligt och jobbar färdigt situationer.  Vi skapar oxå rejält med målchanslägen idag, bla 2 klara frilägen, men bollen ville inte in och matchen slutar 2-1 till gif.

Det borde nog blivit minst 1 pinne för oss idag. Men det var ändå med en go känsla vi lämnade V-ås. vi visade i andra att vi kan spela fotboll. Vi visar att vi kan vända på en match där vi inte riktigt är med i första. Det är så mycket "enklare" om man får betalt i resultat. Men vi själva vet om det, vi har det inom oss, vi kände att vi vände matchen och vi kände att vi kunde trycka tillbaka gif. Vi tog momentumet i matchen. Vi kände att vi var bra!
Fasen vilket skönt sätt att avsluta säsongen! En bra magkänsla är värt 1000ggr mer än ett resutat i en flickserie.

Då är det träning på onsdag (ingen imorrn) och sen är det läger och skoj fredag, lördag.
Tack för en jäkligt strong upphämtning tjejer och vi syns på onsdag för enklare träning med mycket spel.

//Tobbe


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Arboga Södra IF, 18/09 22:07 
Arboga Södra IF, 29/08 20:51 
Arboga Södra IF, 06/06 22:07 
Arboga Södra IF, 28/05 02:41 
Arboga Södra IF, 08/05 10:35 
Arboga Södra IF, 02/05 14:42 
 
Sponsorer
Svenska Spel
BingoLotto
Facebook