SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arboga Södra Idrottsförening
Fotboll
Herrlaget
Bli medlem i Arboga Södra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Fotboll i februari . . . .
2024-02-06 22:07

Februari månad och Arboga Södra IF herrlag laddar för Div 4 och fortsätter satsa långsiktigt på våra lokala förmågor. De senaste två åren har klubben genomgått en stor generationsväxling i Herrlaget där många yngre spelare fått chansen att spela både division 3 (år 2022) och senaste året Division 4. Det har varit ett stort och tufft kliv för många spelare att ta. Men också lärorikt där de verkligen fått insyn i vad som krävs när man tar klivet och spelar senior fotboll. Främst i det fysiska, men också taktiska spelet på planen.

 
Inför säsongen 2024 har laget förlorat tre spelare. Men majoriteten av spelarna som var med och såg till att vi avslutade med hela 7 segrar i följd under höstsäsongen 2023 är kvar. En säsong, som ni kanske minns hade en minst sagt tuff inledning, men där vi kämpade oss tillbaka och till sist slutade på en 6:e plats, endast 8 poäng efter seriesegraren. 
 
Truppen är i stora delar en mycket ung spelartrupp (fostrade i Arboga Södra IF) där alla verkligen visar att de vill vara med och med hög energi bidrar på träningar trots mörker, snö, kyla och regn så här på försäsongen. 
Vi ser fram emot att inom kort börja presentera spelarna för er. Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier.
Summering av säsong 2023 (det är inte över . . .)
2023-10-10 21:40

Så var tävlingssäsongen över för 2023, och det är dags att reflektera och summera ihop säsongen. 

 

En säsong som startade tidigt med första träningsmatchen redan 18:e februari för att ge oss möjlighet att testa och spela samman en trupp som skulle ta ansvaret och representera laget i Division 4. Men tyvärr hade vi flera erfarna spelare som pga av skador fick genomföra rehabiliteringsövningar mestadels av tiden. Men inget ont som inte har något gott med sig. Detta innebar då att flera unga nya spelare bördiga från Arboga Södras ungdomsverksamhet (som lägst 15 år unga) fick möjlighet att visa sin kapacitet.

 

När serien väl startade i slutet av April så hade vi fortfarande spelare som drogs med skador och vi hade olika start 11-or i flera matcher under våren. Vi började med en seger mot i första serie matchen mot Tortuna SK samt en jämn andra match som tyvärr slutade i förlust. När det sedan blev förluster i match tre och fyra kom hjärnspöken smygandes och vi fick inte till det när det gällde målchanser, samtidigt som vi blev straffade bakåt och tappade in för många mål.

 

Men efter mycket och frustration, jobb och slit på Ekbackens IP (samt byte av spelsystem) så kom till slut en seger igen i omgång nio. Följt av en enorm lagprestation (om än förlust) i omgång tio. För att sedan sluta vårsäsongen med en oavgjord match och ytterligare 1 poäng till kontot innan laget tog sommarledigt.

 

När laget väl samlades igen så hade vi fått in några nygamla spelare som förstärkte truppen. Laget hade också med sig prestationen från de sista tre matcherna på våren och höjde energinivån på träningar som följde.

 

När serien väl startade igen efter uppehållet så började man med ett oavgjort resultat. Ett resultat vi var otroligt nöjda med efter att legat under med 2-4, och vi fick en spelare utvisad pga av två gula kort. Men det till trots avslutar vi genom att göra två mål i de avslutande minuterna och matchen slutar 4-4. Bara några dagar senare följs den matchen upp och vi kämpar till oss en seger mot en motståndare som var med bland topp tre i tabellen. Även denna gång med en man mindre (redan efter 51 min) pga av två gula kort. Matcherna kom tätt här och match tre efter upphållet sker samma vecka som de övriga två. Även här med en seger. Även om det inte var lika välspelad som de två föregående. Men en seger är en seger. 7 poäng på en vecka. Vilken start, vilken energi!!!

 

Därifrån har laget fortsatt kämpa med hög energi, rätt krav och förväntningar på varandra under träningar och matcher. Kan bara säga att att alla verkligen kämpat hårt under året och vi har förlorat som ett lag, och vi har vunnit som ett lag.

 

Tänker man tillbaka så kan vi summera det på följande sätt.

Endast 7poäng efter vårsäsongen.

En höstsäsong med 1 förlust, 1 oavgjord och NIO segrar, varav 7 segrar i följd

Slutar på en sjätte plats med totalt 35poäng (8 poäng efter seriesegraren)

Se slutgiltig tabell här.

 

Nu laddar vi med energi och ser med spänning fram emot vad 2024 har att erbjuda.

 

Stort TACK till publik och sponsorer för ert engagemang. Vi har sett er på Ekbacken och på bortaplan.

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Arboga Södra IF, 20/06 18:52 
Arboga Södra IF, 19/06 14:16 
Arboga Södra IF, 17/06 16:58 
Arboga Södra IF, 17/06 16:57 
Arboga Södra IF, 11/06 10:11 
Arboga Södra IF, 06/06 11:28 
 
BingoLotto
Facebook